2025. január 2., csütörtök

Rétes bolti réteslapból

Hozzávalók: réteslap 4 lap rétesenként, a töltelék alá zsemlemorzsa, kenéshez tejföl+ olaj

alma töltelék  (2 rúdhoz): 50 dkg reszelt alma, fahéj, vaníliás cukor

túró töltelék (2 rúdhoz): 50 dkg túró, 2 tojás, 1-2 ek tejföl, 2 ek cukor (tehetünk bele mazsolát vagy gyümölcsdarabokat is)

Egy enyhén vizes konyharuhára kiterítjük a réteslapot és vékonyan megkenjük a tejfölös olajjal. Majd még 3 lapot ugyanígy lekenve rárakunk, de a legfelső lapot már nem kenjük le. A réteslapok hozzánk közelebb eső részét kb 3-4 ujjnyi csíkban meghintjük zsemlemorzsával, majd szépen ebben csíkban eligazgatjuk a tölteléket, és a tetejét megint kicsit meghintjük zsemlemorzsával. A konyharuha segítségével lazán  feltekerjük a rudakat. 

Amikor áthelyezzük a rétes tekercseket a sütőpapírral bélelt tepsire úgy igazítjuk, hogy a hajtás az aljára kerüljön és a 2 végét aláhajtjuk. Amikor az összes rétes a tepsin van, a tetejüket is vékonyan lekenjük az olajos tejföllel. 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb 20-30 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése