2025. január 3., péntek

Ragacsos oldalas

Hozzávalók: 1,5 kg húsos sertésoldalas, 1 fej fokhagyma, 1 ek só, 10 szem bors,

Máz: 6 dl ketchup, 6 ek méz, 4 g fokhagyma, őrölt bors, 1 tk köménymag, 1 kk oregano, 1 kk rozmaring, 2 ek Worchester-szósz

A húst feldaraboljuk és a fej fokhagymával, sóval, borssal kb 1 órát főzzük. A mázat jól kikeverjük és a kicsit lehűlt húsokat beleforgatjuk és a pácban lefedve 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
A mázas oldalast a sütőbe helyezés előtt kb 2 órával kivesszük a hűtőből. A húsokat a páccal együtt egy kiolajozott tepsibe igazgatjuk, lefedjük és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig lefedve, majd kitakarjuk és és további 20-30 percig sütjük, míg szép barna lesz. Krumplipürével, rizzsel vagy sültkrumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése