2024. december 30., hétfő

Majonézes virslisaláta

Hozzávalók: 1 kg virsli virsli, 3 dl tejföl, 2 dl majonéz, 2 ek. mustár, 2-3 fej lilahagyma, 1 mk. só, bors, pici citromlé

A megfőzött, lebőrözött virsliket hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk. Van aki inkább a felkarikázott virslit kevés zsiradékon lepirítja és így adja a salátához. Kikeverjük a majonézt a tejföllel és a mustárral, citromlével. Apróra vágott lilahagymát keverünk hozzá, sóval, borssal beízesítjük és a kihűlt virslivel óvatosan átforgatjuk. Jól zárható dobozba vagy folpackkal lezárt edénybe téve min. 1 éjszakára hűtőbe tesszük pihenni a virslisalátát. Tetejét meghinthetjük apróra vágott snidlinggel is. Köretként, előételként, gyors vacsoraként egy pirítóssal is kínálható.
 Minden konyhában más variációval készítik. Van aki apróra vágott főtt tojást vagy felkockázott főtt krumplit, van aki apróra vágott almadarabkákat és/vagy kukorica konzervet ill. apró sajtkockákat is kever a salátába. Ahány ház, annyi szokás, annyi ízlés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése