Töltelék: 20 dkg darált keksz, 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 ek kakaó, 10 dkg olvasztott margarin, 1/2 dl rum, 1 tk vanília aroma, 1,5-2 dl meleg víz
A hozzávalókat a meleg vízzel és olvasztott margarinnal könnyen formázhatóra összeállítjuk.
Krém: 10 dkg margarint 10 dkg porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra kikeverünk.
A 3 piskótacsík belső felét lekenjük a krémmel. Az egyikre ráhalmozzuk a tölteléket és háromszög alakba igazgatjuk. A másik 2 piskótalapot jól rányomva szép háromszöget próbálunk formázni. Mikor ez sikeresen összeállt a csokimázzal leönjük és kókuszreszelékkel meghintjük a havas háztetőt.
Csokimáz: 2 ek porcukrot 3 ek kakaóval, 1 ek liszttel 3 ek tejjel sűrűre főzünk, majd hozzákeverünk 5-6 dkg olvasztott margarint. Az egészet kihabosítjuk. Természetesen a csokimázat helyettesíthetjük étcsokis tortabevonóval is, amit pici olajjal lazíthatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése