A megtisztított, feldarabolt és jól átmosott fácán húsát 1 ek só hozzáadásával, hideg vízben feltesszük főni - nagyon lassú fővéssel - épp csak gyöngyözzön a leves. Van aki egészben szereti a fácánt hagyni és így főzi. Úgy készüljünk hogy a leves teljes főzési ideje kb 3,5 -4 óra a lassú főzés miatt. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra feldaraboljuk. Kb 1/2 óra lassú fővés után a leves tetején megjelenő habot egy kanállal óvatosan leszedjük, hogy szép tiszta legyen a végén a levesünk. Ezt a habot folyamatosan szedegetjük le a leves tetejéről, mert a fácán kicsit több habot fog kiengedni.
Kb 2-2,5 óra főzés után belerakjuk a krumpli és a karfiol kivételével a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a zeller zöldjét is. Beledobunk 1 tk szemesborsot, meghintjük további sóval, őrölt borssal és egy csipet őrölt köménnyel. Továbbra is lassú tűzön hagyjuk főni a fácánlevest. Mikor már félig megfőttek a zöldségek mehet bele a burgonya, zöldborsó és a karfiol rózsa. Közben a csigatésztát sós vízben kifőzzük és egy külön tálba félretesszük. Mikor a húsleves megfőtt kiszedjük a zöldségeket és a húsokat is külön-külön. A megmaradt fácánlevest egy szűrőn átszűrjük és forrón kínáljuk. Aki szereti kínálunk mellé pár felkarikázott csípős zöldpaprikát.
Sós vízben főtt csigatésztát kínálunk mellé. Mikor a tésztát megfőzük és leszűrtük 1 ek olajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze a csigák.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése