2023. november 9., csütörtök

Pilóta szelet

Tészta: 40 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 tk sütőpor, 10 dkg vaj, kb 20 dkg tejföl, 2 dkg cukrozatlan kakaópor

Krém: 2 cs étcsokoládés pudingpor, 5 dl tej, 10 dkg vaj, 12 dkg cukor, 2 ek mogyorókrém

A lisztben a porcukrot, sütőport, csipet sót elkeverjük. Belemorzsoljuk a vajat és a tojássárgákat hozzáadjuk valamint a tejfölt is, majd összeállítjuk a tésztát. Az 1/3 részét félretesszük, a másik 2/3-ad részéhez hozzáadjuk a kakaóport. Ha a tészta kemény akkor további tejföllel lágyíthatjuk. 

A fehér lapot egy 21x33 cm-es tepsi méretére nyújtjuk. A barna tésztát elfelezzük és 2 lapot nyújtunk belőle külön-külön. 180 C-ra előmelegített sütőben, a lapokat villával kicsit megszurkáljuk, tepsi hátulján egyesével kisütjük a lapokat. Míg a lapok hűlnek a tejben a pudingport a cukor hozzáadásával, állandó kevergetés mellett megfőzzük. Mikor már langyosra hűlt a puding hozzákeverjük a szobahőmérséklet vajat és a mogyorókrémet, majd gépi habverővel lazára habosítjuk a krémet. Alulra kerül egy barna lap, arra a krém 1/3-, erre kerül a fehér lap és megint 1/3 krém. Végül a másik barna lap és a tetejére megint 1/3 krém. Tetejét durvára vágott dióval is meghinthetjük, de ez elhagyható.  Izében a közismert  és közkedvelt pilóta kekszre hasonlít, innen kapta a nevét is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése