#Főzés, #sütés, cukrászat, konyha, #finomságok, sütemények, sültek, főzelékek, grillezés, #befőzés, ebéd, vacsora, ünnepi, hétvégi, egyszerű, nagyszerű, gyors, finom, kaja, #menü, #desszert, krém
2023. november 5., vasárnap
Vidéki káposztaleves
Hozzávalók: 50 dkg apró savanyúkáposzta,1 vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 30 dkg vékony füstölt kolbász, 10 dkg rizs, 2 babérlevél, só, bors, őrölt pirospaprika, 1 tk tárkonylevél, 25 dkg csiperkegomba (ez el is hagyható), 2 dl tejföl, 1 tk finomlisztA savanyú aprókáposzta széleit rövidebbre vágjuk, majd egy fazékba tesszük kb 2 liter vízben feltesszük főni, az apróra vágott vöröshagymával és a babérlevéllel. Belekarikázzuk a füstölt kolbászt, a felszeletelt gombát (elhagyható), beleszórjuk a rizst is. Zúzott fokhagymával, tárkonnyal, borssal és nagyon kevés sóval (mert a káposzta is sós) ízesítjük. Előbb nagy lángon felforraljuk, mad kis lángon egy kis rést hagyva a fedő alatt lassú tűzön hagyjuk főni. Amikor a leves tetején megjelenik a kolbászzsír, meghintjük pirospaprikával, majd addig főzzük, míg a káposzta megpuhul (kb 35 perc). A tejfölt a liszttel és kevés hideg vízzel simára keverjük, a megfőtt levesbe öntjük és pár percig még főzzük. Rendkívül tartalmas leves.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése