2019. december 11., szerda

Néró teasütemény

                       
Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 6 tojás sárgája, 25 dkg liszt, 1 csipet só
Töltelék: lekvár (ribizli, sárgabarack, málna)
Tetejére: étcsoki

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a citromhéjat és a tojások sárgáját is hozzáadva habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sóval és beleszitáljuk a vajas masszába, az egészet jól kikeverjük és habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis diónyi halmokat nyomunk belőle (de lehet kis golyókat is készíteni belőle, amik majd a meleg hatására szétterülnek). 180 C-ra előmelegített sütőbe tolva kb 12-15 perc alatt világosra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből még nagyon lágy, de ahogy hűl, meg fog szilárdulni. Miután a korongok teljesen kihűltek lekvárral "összeragasztjuk" őket, tetejüket olvasztott csokival megcsorgatjuk vagy villával becsíkozzuk.
A megmaradt tojásfehérjékből (2 nap pihentetés után) készíthetünk habcsókot . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése