Hozzávalók: 20 dkg török mogyoró (vagy sima mogyoró), 25 dkg tejcsokoládé, 1
ek porcukor, kb. ¾ dl olaj (ha
van mogyoró olaj), 3 ek cukrozatlan kakaópor, 1 csipet só
Lehet zacskós török mogyorót is használni, de ha
van otthon mogyoró, akkor természetesen az a legjobb. A mogyorót egy száraz
serpenyőben megpirítjuk. Turmixgépbe tesszük és krémessé őröljük. Hozzáadjuk
az olajat, a kakaóport, a cukrot, a csipet sót, és 2-3 perc alatt krémesre
keverjük.
Közben gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét (lehet fele étcsoki is), és a
mogyorós masszához adjuk, tovább mixeljük, amíg tökéletesen elkeveredik.
Jól lezárhető csavaros üvegbe töltjük a mogyorókrémet. A kamrában tároljuk (semmiképp sem a hideg hűtőben, mert megkeményedik), de fogyasztás előtt,
mint a bolti nutellát melegebb helyre tesszük. Kb. ½ liter lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése