2025. november 23., vasárnap

Vaníliás karika

Hozzávalók: 40 kg liszt, 25 dkg vaj (vagy 20 dkg zsír), 15 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 cs vaníliás cukor

Máz: 1 tábla étcsoki, 1 tk étolaj

A tésztát összegyúrjuk és egy folpackba csomagolva kb 30 percre a hűtőbe tesszük. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és lukas korongokat szaggatunk ki a tésztából. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C-ra  előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és egy tk olajat csorgatunk hozzá. A vaníliáskarikák egyik oldalát belemártjuk az olvasztott csokiba és egy rácson hagyjuk, hogy megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése