2025. november 9., vasárnap

Pilóta szelet

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, csipet só, 1 tk sütőpor, 10 dkg vaj, 17,5 dkg tejföl, 2 dkg cukrozatlan kakaó

Krém: 5 dl tej, 2 cs étcsokoládés pudingpor, 10 dkg vaj, 12 dkg cukor, 10 dkg mogyorókrém (Nutella)

A lisztben elkeverjük a sütőport, porcukrot és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat, majd összeállítjuk a tésztát. A tészta 1/3 részét külön tesszük, a többihez hozzádolgozzuk a kakaóport. Egy 21 x33 cm-es csíkot vágunk a sütőpapírból és erre kinyújtjuk a fehér tésztát, tetejét villával megszúrkáljuk, majd a tepsi hátulján 180 C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. A barna tésztát elfelezzük és 2 lapot ugyanilyen méretre nyújtva, villával megszúrkálva ugyanígy külön-külön megsütünk a tepsi hátulján. A tejben a a pudingport a szokott módon a cukorral sűrűre főzzük. A cukrot a vajjal habosra keverjük és ha a puding kihűlt hozzáadjuk + a mogyorókrémet is. Kézi mixerrel kihabosítjuk a krémet és megtöltjük vele a lapokat úgy hogy alul felül a barna tészta középen pedig a fehér lesz. A krémre szórhatunk töltéskor egy kevés apróra vágott diót is, de ez elhagyható. Csinos szeleteket vágva kínáljuk a Pilóta szeletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése