Tésztához: 70 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 csapott ek cukor, 2 tk só, 2 dl natúr joghurt, 2 tojás, 1 dl étolaj
Kenéshez: 50 dkg vaj + 1 csapott ek só
Tetejére: 1 tojás, 15 dkg reszelt sajt, köménymag
A szobahőmérsékletű vajat a sóval habosra kikeverjük. A tészta hozzávalóit a langyos tejjel alaposan kidagasztjuk és 8 részre osztjuk. Kelesztés nélkül az első 4 gombócot egyesével palacsinta nagyságúra kinyújtjuk. 2 lapot lekenünk a kikevert vajas krém felével, amikett betakarunk a másik 2 kör alakúra kinyújtott lappal. Akár egy pizzát, 12 cikkre vágjuk és egyesével kívülről befelé feltekerjük a kifliket. A másik 4 gombóccal megismételjük a műveletet. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, tetejüket egy tojással lekenjük és reszelt sajttal ill. köménymaggal meghintjük. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt világosra sütjük a joghurtos sörkifliket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése