Hozzávalók (kb. 9 fasírthoz): 30 dkg darált marhanyak, 30 dkg darált sertéshús, 1 tk só, bors, 1 fej lilahagyma, 1 kápia paprika, 1 mk szódabikarbóna, 1 tk pirospaprika, 2 ek olívaolaj, 1 mk csili, 2 g fokhagyma, 1 csokor zöldség zöldje, 1 csokor bazsalikom, 1 tk oregano
Töltelék: 10 dkg edami vagy trappista esetleg feta sajt
A húsokat az apróra vágott lilahagymával, felkockázott kápia paprikával sóval, borssal, olajjal, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük a sajt kivételével. A fasírt masszát lefedve egy éjszakára, de min. 5-6 h-ra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Sütés előtt min. 1 órával kivesszük a húst a hűtőből és a lereszelt sajtot a húspogácsák közepébe gyúrjuk és kb 1 ujjnyi vastagságú korongformára ellapítjuk. Közepesen forró serpenyőben kevés olajon vagy grillen mindkét oldalát átsütjük. Hasonló a mititei, a csevap húspogácsához ill. a hamburgerpogácsához is ez a
balkáni burger. A fasírtot sült krumpli, ajvár, paradicsom, lilahagyma kíséretében kínáljuk.
Ha hamburger pogácsába készítjük akkor 4 piros kápia paprikát egy sütőpapírral bélelt tepsiben kb 20 perc alatt megsütjük, majd lehúzzuk a héját, kimagozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Aprított lilahagymával elkeverjük és a hamburgerpogácsába a hús mellé ezt az autentikus tölteléket használjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése