2025. április 5., szombat

Fűszeres marokkói csirke

Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 1 répa, aszalt gyümölcsök (barack, áfonya...), 1 tk őrölt pirospaprika, 1-2 dl paradicsompüré, 10 dkg főtt csicseriborsó /vagy sütőtök  kockák, só, bors,  zöldség zöldje

Pác: 1/2 tk kurkuma, 1/2 tk curry, 1/2 tk gyömbér, 1/2 tk őrölt kömény, csipet őrölt fahéj, só, bors, 3 g zúzott fokhagyma, olívaolaj, 1 ek citromlé

Az aszalt gyümölcsöket vízbe áztatjuk min. 1 órára. A pác hozzávalóit elkeverjük, az apróra kockázott csirkemelleket beleforgatjuk és min. 1 órát hagyjuk állni a húst a pácban. Apróra kockázzuk a répát. Forró olajon ledinszteljuk a vöröshagymát, a répa kockákkal. Ezután a lecsepegtett húsokat  szintén lepirítjuk. A megmaradt pácot ráöntjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a főtt csicseriborsót (vagy sütőtök kockákat), a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott aszalt gyümölcsöket és a pirospaprikát. 
Sóval, borssal ízesítjük és szükség esetén egy kevés vízzel felöntjük a ragut. Amint a répa puha lesz, meghintjük aprított zöldség zöldjével. Bulgurral, kuszkusszal vagy rizzsel kínáljuk a fűszeres marokkói csirkét.
Ha nincs előfőzött csicseriborsó konzervünk, akkor előző nap langyos vízbe beáztatjuk a csicseriborsót, ami reggelre a duplájára dagad. Másnap kb 1,5 óra főzésre lesz szükség, hogy elkészüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése