2024. december 21., szombat

Kinder Bueno tekercs


Piskótatekercs: 2x3 tojás, 2x5 dkg cukor, 2x5 dkg liszt, 2x1 csipet só, 2x1/2 sütőpor

Piskóta tekercsre kenni: Nutella, durvára vágott sós mogyoró

Bueno krém: 10 dkg Kinder csoki + 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín + 1 ek Nutella 

Tetejére: 2 tábla étcsoki (20 dkg), + Kinder csoki darabkák vagy durvára vágott sós mogyoró

Ebből az adagból 2 tekercs piskótatekercset sütünk. A tojások fehérjét a cukorral habosra  verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és azzal verjük tovább. Végül hozzászitáljuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet és sütőpapírral bélelt kb 30x 22 cm-es tepsire kenjük a piskóta tészta felét és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ezután a 2. piskótát is ugyanígy megsütjük. Kivéve a sütőből várunk kb 1-2 percet, aztán még melegen a sütőpapír segítségével feltekerjük a piskótát és hagyjuk így kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. 
 
Vízgőz felett felolvasztjuk az összetört Kinder csokikat és levéve a tűzről habosra keverjük a krémsajttal. A tejszínt a habverővel keményre verjük, majd hozzáadjuk a Nutella krémet és kicsit tovább verjük. Ezután a 2 krémet összekeverjük. 
A piskótákat kihajtjuk, megkenjük vékonyan Nutellával, megszórjuk apróra vágott mogyoróval. Ezután megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük és egy bélelt tálcán egy rácsra helyezzük a krémmel töltött piskóta tekercseket. Tetejére vízgőz felett olvasztott étcsokoládét csorgatunk és további Kinder csoki darabkákkal vagy durvára vágott mogyoróval díszítetjük a Kinder Bueno tekercseket. Kb 1 órára hűtőbe tesszük, utána szeletelhetjük.

Természetesen nem csak tekercsként készíthetjük el a Kinder Bueno sütit. Lehet tortaformában készíteni vagy simán a 2 adag piskótát egyben megsütni és félbevágva a közepét megtölteni a finom krémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése