2024. december 13., péntek

Havas hegycsúcs

Barna tészta: 50 dkg darált háztartási keksz,  10 dkg porcukor, 4 púpos tk. holland kakaópor, 20 dkg olvasztott vaj, kb 2 dl tej, 1/2 dl rum (vagy aroma)

Hófehér csúcs: 3 dl tej, 2 ek liszt, 16 dkg kókuszreszelék, 5 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor 

Szóráshoz: kókuszreszelék

A barna tészta hozzávalóit az olvasztott vajjal összeállítjuk. A tejben a lisztet sűrűre felfőzzük, majd a többi hozzávalót elkeverjük benne és egy masszát készítünk belőle. A citromfacsaró belsejébe folpackot igazítunk és a fehér masszából kb. 1/3-ad részig egy kanállal beletömködjük a masszát. 

Ezután a barna masszát tömörítjük mögé, majd kiütjük vagy kihúzzuk a fólia segítségével a formából a hegycsúcsot. Tetejét kevés kókuszreszelékkel még meghinthetjük. Sütés nélkül gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez az igazán mutatós vendégváró süti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése