2024. november 27., szerda

Sült csirkemell barackos, mézes raguban

Hozzávalók: 2 fej lilahagyma, 1,5 csirkemellfilé, 5 db őszibarack (vagy sárgabarack) megfelel a befőtt is, 3 ek méz, 2 ek almaecet, 3 tk mustár, 5 koktélparadicsom, só, bors, rozmaring

A csirkemell filéket vékony szeletekre vágjuk,  sóval, borssal jól bedörzsöljük és kevés zsiradékon (olívaolajon vagy vajon) körbepirítjuk és kivéve egy edénybe szedjük, amit fedővel lefedünk, hogy maradjon melegen a hús. A kimagozott, megpucolt barackokat kb azonos méretű kis kockákra vágjuk. Az apróra karikázott lilahagymát kevés olívaolajon ledinszteljük.

Belekeverjük az almaecetet, mustárt, rozmaringot, sóval, borssal ízesítjük és a barack kockákat is hozzáadjuk, majd addig dinszteljük tovább, míg a barack megpuhul.  Ekkor  a sült csirkemell szeleteket belerakjuk a raguba. Hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, a mézet, majd az egészet fedő alatt egy picit összerottyantjuk. Párszor átforgatjuk közben, hogy a csirkemellet jól átjárja a fűszeres, gyümölcsös ragu. Jázmin rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése