Linzer (kb 30-32 db): 40 dkg liszt, 36 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tk sütőpor, 2 cs vaníliáscukor, 4 tojássárgája, reszelt citromhéj,
Hab: 4 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 2 tk. étkezési keményítő,
Töltelék: baracklekvár
A linzer hozzávalóit összegyúrjuk és egy folpackba csomagolva min. 1/2 órára hűtőbe tesszük. Pihentetés után a linzer tésztát kb 3 mm vastagra kinyújtjuk és közepes méretű korongokat szaggatunk a tésztából. A tojásfehérjéket a porcukorral és a keményítővel kemény habbá verjük, habzsákba töltjük és a korongokat körbe bevonjuk vele úgy, hogy a közepén egy kevés helyet hagyunk majd a lekvárnak. 180 C-ra előmelegített sütőben kb 20 per alatt megsütjük. Miután kisültek, a linzerek közepébe egy kis lekvárt csorgatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése