2024. november 21., csütörtök

Pilóta keksz

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 5 dkg kukoricaliszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, csipet só,  2 db tojás sárgája (M-es), 2 tk vanília kivonat, ill. 1,5 ek cukrozatlan kakópor

Töltelék: 1 tábla étcsokoládé, 15 dkg vaj, 3 ek porcukor, 1 dl habtejszín, 1 tk rum (elhagyható)

Vízgőz felett a töltelék összes hozzávalóját egybeolvasztjuk, jól kikeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a porcukorral, sóval és a vajjal eldolgozzuk, majd elfelezzük. A fele tésztához a vanília kivonatot, a másik feléhez a kakaóport adjuk hozzá. Mindkét adaghoz 1-1 tojás sárgáját hozzáadjuk, ha szükséges 1-1 csepp vízzel lazítjuk a tésztákat. Összeállítjuk a barna és a sárga tésztát is, majd folpackba csomagoljuk őket külön-külön és kb 1 órát hagyjuk pihenni. Lisztes nyújtódeszkára borítva közepes korongokat szúrunk ki a tésztákból és sütőpapírral bélel tepsire helyezzük őket. Kedvünk szerint egy pohár aljával mintázhatjuk is a kekszeket. 180 C-ra előmelegített sütőben kb 12-14 perc alatt megsütjük és hagyjuk őket teljesen kihűlni. A krémmel megtöltjük a korongokat és egy dobozba téve hűtőbe tesszük a pilóta kekszeket 1 éjszakára. Másnap kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése