2024. október 18., péntek

Jó reggelt zabkeksz házilag

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 15 dkg puha vaj, 7 ek barna cukor, 1 ek méz, 1 ek tejszín (vagy tej), 1 ek vaníliás cukor, 3 ek zabpehely, 4 dkg aszalt gyümölcs, 2 kocka összetört étcsoki

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, egy hengert formálunk belőle, egy folpackba csomaguljuk és egy téglalap formát próbálunk kialakítani. Az egészet a folpackkal együtt egy tálcán a fagyasztóba tesszük kb 1/2 órára. Kivéve a fagyasztóból egy késsel vékony szeleteket vágunk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt kisütjük. A kekszet variálhatjuk kedvünk szerint az arányokat megtartva a lisztből 1 evőkanállal elveszünk, helyette 1 ek cukrozatlan kakaóport tehetünk ekkor kakaós változatot kapunk. De a kakaópor helyett kókuszreszelék, darált mandula, pisztácia dara, darált dió is kerülhet a zabkeksz tésztájába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése