2024. október 18., péntek

Mézes mesekeksz házilag keksznyomdával

Hozzávalók:  32 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 14 dkg vaj, 8 dkg méz, 2 tojás sárgája, egy csipet só, 2 tk vanília kivonat, 2 tk fahéj, 1 csapott tk kardamom, 2 csipet őrölt szegfűszeg, 2 csipet szerecsendió, 

Mártogatáshoz: 15-20 dkg étcsokoládé

A lisztet a cukorral, sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet és közepes tésztát állítunk össze belőle. A keksz tésztát egy folpackba csomagolva 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap kb 4 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, lisztbe mártott keksznyomdával kiszúrjuk a kekszet és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kekszeket, majd min 2 órán át hideg helyen hagyjuk a tepsiben a kekszeket pihenni. 180 C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt világosra sütjük a mesekekszeket. Ha a kekszek kihűltek az aljukat olvasztott étcsokoládéba mártjuk. A mesekeksz jól zárható dobozban sokáig eltartható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése