2024. szeptember 28., szombat

New York-i sajttorta

Alaphoz: 20 dkg vajas keksz vagy zabkeksz, csipet fahéj, 10-12 dkg olvasztott vaj

Krémhez: 75 dkg krémsajt, 20 dkg tejföl, 15 dkg porcukor, 4 tojás, 1 cs vaníliás cukor, 1 kk vanília aroma, 2 ek. étkezési keményítő 

A 24 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazzuk, majd az olvasztott vajjal elkevert fahéjas darált kekszet beleöntjük és egy pohár aljával tömörítjük a forma aljában. 160 C-ra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük. Közben a krémhez előbb a tojásokat a cukorral és a keményítővel robotgépben kihabosítjuk, majd a többi hozzávalót is belekeverve egy robotgép segítségével habosra keverjük. A masszát a süteményalapra öntjük, jól eligazítjuk és a konyhapulthoz ütögetjük a forma alját, hogy ne maradjon levegős a krém. Az egészet visszatoljuk a 160 C-os sütőbe, a sütő aljába egy tálkába kevés vizet teszünk és min 1 órán át sütjük, míg kezd megszilárdulni a sajttorta teteje. Ekkor kivesszük a sütőből.


Ekkor kivesszük a sütőből. A nagyra nőtt torta ahogy hül, úgy szépen visszahúzódik. Ha kihűlt a tészta, min. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, mert másnap lesz igazán finom. Kínálhatunk mellé erdei gyümölcsszószt, sóskaramell krémet, csokiöntetet ill. bármit amit szeretünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése