A tésztát nem szabad vékonyra nyújtani! Min. 3 mm vastagra kinyújtjuk és kekszmintázóval, sütipecséttel vagy sütihengerrel megmintázzuk a tetejét és kedvünk szerinti formákat szaggatunk belőlük. 180 C-ra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük őket. Ha szeretnénk lekvárral vagy egyéb krémmel összeragasztatjuk páronként a kekszeket, de önmagukban is nagyon finomak. Mivel nem használunk térfogatnövelőt így a minták remekül megmaradnak a kekszben. Legényfogó keksznek is hívják az alapreceptet. Ezt aztán ízesíthetjük, színezhetjük kedvünk szerint fahéjjal, narancslével, kókuszreszelékkel, kakaóporral.
#Főzés, #sütés, cukrászat, konyha, #finomságok, sütemények, sültek, főzelékek, grillezés, #befőzés, ebéd, vacsora, ünnepi, hétvégi, egyszerű, nagyszerű, gyors, finom, kaja, #menü, #desszert, krém
2024. szeptember 28., szombat
Mintázott, sütipcsétes, sütihengeres keksz
Tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 mk fahéj, 1 vaníliás cukor, 2 tojás, A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Ha nehezen akar összállni a tészta 1/2 dl tejjel segíthetünk. Ha barna kekszet szeretnénk egy kevés kakaóport is adhatunk a tésztához.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése