Vaníliakrém: 8 dl tej, 12,5 dkg cukor, 3 cs vanília puding, 20 dkg vaj
Csoki réteg: 20 dkg étcsokoládé, 1,5 dl habtejszín (min 33%)
A tejbe mártott babapiskótákat egy 23 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába elhelyezzük, hogy tortaalapként szolgáljon. Természetesen süthetünk egy 3 tojásos piskótát is alapnak. Az erdei gyümölcsöt a porcukorral addig főzzük, míg sűrű masszát kapunk, majd 1 dl vízben 5 dkg kukorica keményítőt elkeverünk és hozzáöntjük a gyümölcspéphez, majd még 1-2 percig kevergetjük és levesszük a tűzről. Kézimixerrel pépesítjük és még így melegen babapiskóták tetejére simítjuk egyenletesen, a tortaformát kicsit a konyhapulthoz ütögetjük, hogy jobban elterüljön a gyümölcsmasza és 30 percre hűtőbe tesszük.Közben a tejben a cukorral és vanília pudigokkal sűrű, hagyományos pudingot főzünk. Levéve a tűzről 20 dkg szobahőmérsékletű kissé kikavart vajjal kézi mixerrel habosra kikeverjük.Ezt a vanília krémet egyenletesen rásimítjuk a megdermedt gyümölcsréteg tetejére, a tortaformát kicsit a konyhapulthoz ütögetjük, hogy jobban elterüljön a puding és 30 percre hűtőbe tesszük. A étcsokit apróra törjük és a felforralt tejszínnel leöntjük és fényesre keverjük. A csoki réteget a megdermedt puding réteg tetejére gyors mozdulatokkal rásimítjuk egyenletesen, a tortaformát kicsit a konyhapulthoz ütögetjük, hogy jobban elterüljön a csokimáz. Ezután min. 1 órára hűtőbe tesszük a tortát. Nyári melegben rendkívül kellemes ez a hűs, krémes gyümölcsös desszert /torta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése