2024. augusztus 3., szombat

Kínai csirkeleves egyszerűen

Hozzávalók (4 főre): 6 ek. szezámolaj, 30 dkg csirkemell, 2 g. fokhagyma, 3 tk gyömbér, 2 szál újhagyma, 2 közepes répa, 2 kisebb zöldség, 4 ek sötét szójaszósz, só, bors, 2 tk wok fűszerkeverék (vagy a kedvenc fűszerkeverékünk), 1,8 l víz, 10 dkg száraz üvegtészta, 1 nagy csokor zöldség zöldje, csípős zöldpaprika

A csirkemellet, répát, zöldséget vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát egy kis tálba belereszeljük. Egy wokban vagy serpenyőben a felmelegített szezámolajon a csirkecsíkokat fehéredésig pirítjuk, majd meglocsoljuk a szójaszósszal és hozzákeverjük a reszelt fokhagyma és gyömbér
keverékét. 


Hozzádobjuk a zöldség- és répacsíkokat, a felkarikázott újhagymát és az egészet együtt kicsit átpirítjuk. Ekkor adjuk hozzá a fűszereket, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a vízzel és az egészet puhára főzzük. Ha a csirkemellet csonttal vettük a csontot ezen a ponton tegyük a levesbe. A főzés végén hozzáadjuk az üvegtésztát, aminek a főzési ideje kb. még 3-4 perc. 
Tetejére halmozzük a vágott zöldség zöldjét és még forrón kínáljuk. Aki szeretné, a kínai csirkeleves tetejére erős zöldpaprika karikákat, illetve a zöldhagyma zöld felkarikázott szárából is tehet. A kínai levesek általában ízekben gazdag, tartalmas, kevés lével készülő laktatós levesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése