2024. június 1., szombat

Óvári sertésszelet

Hozzávalók: 6 sertés karaj, 6 szelet gépsonka, 6 szelet bacon szalonna, 6 szelet óvári sajt (vagy trappista), 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, só, bors, petrezselyem, liszt, olaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt trappista sajt

A kiklopfolt karaj szeleteket sóval, borssal meghintjük és lisztbe forgatjuk. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, a gombát felkarikázzuk és kevés olajban előbb a hagymát, majd rádobva a gombát is megpároljuk, utolsó pillanatban rádobjuk az apróra vágott zöldség zöldjét és egy szűrőkanállal kiszedjük őket egy tálkába és kicsit sóval, borssal meghintjük.

A visszamaradt zsiradékon a karaj szeletek mindkét oldalát megsütjük és ahogy kivesszük, azonnal egy jénaiba vagy tepsibe sorakoztatjuk őket egymás mellé. 
A hússzeletek tetejére előbb a gépsonka szeleteket, majd a  hagymás párolt gombát helyezzük. Erre kerül a bacon szalonna, végül a sajtszelettel befedjük. Fedővel (alufóliával) lefedve 180 C-ra előmelegített sütben kb. 30 percig sütjük, majd kitakarjuk, leöntjük a tejföllel, meghintjük a reszelt sajttal és annyi időre visszatoljuk míg a sajt teteje megpirul. Kedvenc köretünkkel kínáljuk az óvári sertésbordát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése