#Főzés, #sütés, cukrászat, konyha, #finomságok, sütemények, sültek, főzelékek, grillezés, #befőzés, ebéd, vacsora, ünnepi, hétvégi, egyszerű, nagyszerű, gyors, finom, kaja, #menü, #desszert, krém
2024. május 27., hétfő
Petrezselymes burgonya
Hozzávalók: kisebb méretű újkrumpli, 1 csomag zöldség zöldje, só, vaj/zsír (vagy olaj)A petrezselymet apróra vágjuk. Az újburgonyát jól mossuk meg, de nem kell megpucolni. Ha nem sikerült apróbb krumplit vásárolni akkor félbevágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe felolvasztjuk a zsiradékot és az újkrumplit elrendezgetjük benne és lefedve kis lángon hagyjuk hogy párolódjon. Ha már az újkrumplik kicsit "idősebbek" akkor 1/2 dl vizet is öntünk a seprenyőbe, mert később már nincs akkora víztartalma a krumplinak, hogy a saját levében tudjuk párolni. Az utolsó pillanatban a fedőt levesszük , meghintjük sóval és a petrezselyemzölddel. Még 1 percig átforgatjuk és már kínálhatjuk a kiválasztott húsok mellé a petrezselymes újkrumplit.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése