2024. május 27., hétfő

Petrezselymes burgonya

Hozzávalók: kisebb méretű újkrumpli, 1 csomag zöldség zöldje, só, vaj/zsír (vagy olaj)

A petrezselymet apróra vágjuk. Az újburgonyát jól mossuk meg, de nem kell megpucolni. Ha nem sikerült apróbb krumplit vásárolni akkor félbevágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe felolvasztjuk a zsiradékot és az újkrumplit elrendezgetjük benne és lefedve kis lángon hagyjuk hogy párolódjon. Ha már az újkrumplik kicsit "idősebbek" akkor 1/2 dl vizet is öntünk a seprenyőbe, mert később már nincs akkora víztartalma a krumplinak, hogy a saját levében tudjuk párolni. Az utolsó pillanatban a fedőt levesszük , meghintjük sóval és a petrezselyemzölddel. Még 1 percig átforgatjuk és már kínálhatjuk a kiválasztott húsok mellé a petrezselymes újkrumplit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése