2024. május 20., hétfő

Túrós kukoricamálé gyümölcsöntettel

Hozzávalók: 40 dkg kukoricaliszt, 10 dkg kukoricadara, 20 dkg cukor, 30 dkg tejföl, 3,5 dl tej, 0,8 dl olaj, 4 tojás 1 citrom héja, csipet só

Túrókrém: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 15 dkg natúr joghurt, 3 tojás, só

Morzsa a tetejére: 15 dkg liszt (lehet mandula ill rizsliszt vegyesen), 4 dkg keményítő, 5 dkg cukor, csipet só, 10 dkg jéghideg vaj


 Gyümölcs öntet: kedvenc gyümölcsünket összetörjük és addig hevítjuk egy kevés cukor hozzáadásával míg kissé besűrűsödik

A morzsához az alapanyagokat morzsoljuk össze a hideg vajjal és tegyük be a hűtőbe. A tojást a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és az olajat is hozzácsorgatjuk, majd az egészet habosra kikeverjük. A kukoricalisztet a darával, sóval és reszel citromhéjjal elkeverjük és ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához. 
Ezután 1:1 arányú cukor/kukoricadarával meghintett 25x34 cm-es tepsibe öntjük és hagyjuk kicsit állni. A túrókrémhez tojások sárgáját a cukor felével jól felverjük és elkeverjük a villával áttört túróhoz. Az egészet előbb a joghurttal, majd a cukor másik felével felvert tojásfehérjével lazítgatjuk fel. Ezt a túrókrémet kanállal a tepsiben lévő masszába kanalazzuk (nem baj, hogy ezek kicsit elegyendnek). 

A tetejét a morzsával meghintjük és az egészet 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig süssük. a tésztát kockákra vágva gyümölcsöntettel leöntve kínáljuk. De nagyon finom bármilyen lekvárral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése