Túrókrém: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 15 dkg natúr joghurt, 3 tojás, só
Morzsa a tetejére: 15 dkg liszt (lehet mandula ill rizsliszt vegyesen), 4 dkg keményítő, 5 dkg cukor, csipet só, 10 dkg jéghideg vaj
Gyümölcs öntet: kedvenc gyümölcsünket összetörjük és addig hevítjuk egy kevés cukor hozzáadásával míg kissé besűrűsödikA morzsához az alapanyagokat morzsoljuk össze a hideg vajjal és tegyük be a hűtőbe. A tojást a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és az olajat is hozzácsorgatjuk, majd az egészet habosra kikeverjük. A kukoricalisztet a darával, sóval és reszel citromhéjjal elkeverjük és ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
Ezután 1:1 arányú cukor/kukoricadarával meghintett 25x34 cm-es tepsibe öntjük és hagyjuk kicsit állni. A túrókrémhez tojások sárgáját a cukor felével jól felverjük és elkeverjük a villával áttört túróhoz. Az egészet előbb a joghurttal, majd a cukor másik felével felvert tojásfehérjével lazítgatjuk fel. Ezt a túrókrémet kanállal a tepsiben lévő masszába kanalazzuk (nem baj, hogy ezek kicsit elegyendnek).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése