Tészta: 40 dkg darált háztartási keksz, 12,5 dkg margarin, 1/2 dl rum, 1 ek kókuszreszelék, 2 ek cukrozatlan kakaó, kevés tej az összeállításhoz
Krém: 1 cs gesztenyemassza (20 dkg), 12,5 dkg vaj, 1 ek kókuszreszelék, 10 dkg porcukor
A krémhez vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a villával összenyomott gesztenyemasszát és az egészet jól kikeverjük. A tészta hozzávalóit összekeverjük, annyi tejjel lazítjuk, hogy könnyen nyújtható masszát kapjunk. 2 sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. Levéve a felső papírt rákenjük a kikavart krémet, szorosan feltekerjük a tekercset. Folpackba csomagoljuk és min. 1 éjszakára egy tálcán a hűtőbe tesszük.Aki szeretné, mikróban olvasztott étcsokival leöntve csokis mázat készíthet rá. Másnap szeletelhetjük a gesztenyés keksztekercset.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése