2024. július 6., szombat

Rakott cukkini

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 70-80 dkg cukkini, 50 dkg darált hús, só, bors, 3 g. fokhagyma, oregano, bazsalikom, kb 2 dl rizs (3/4 bögre), 1,5 nagy tejföl (~55/60 dkg), vegeta, 20 dkg sajt

A rizst a szokásos módon előbb kevés olajon lepirítjuk, majd kétszeres vízzel megfőzzük. Az aprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a darált húst, sóval borssal, zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. A megmosostt cukkinit egy szeletelővel egészen vékonyra felkarikázzuk (vannak olyan receptek is ahol a cukkinit lereszelik). Ha a cukkini zsenge akkor nem kell megpucolni, Ha kicsit öregebb cukkinink van, akkor pucoljuk meg, kaparjuk ki a magokat és úgy karikázzuk fel. Egy tepsit kivajazunk/olajozunk és kibéleljük a cukkini karikák felével, rátesszük a rizzsel elkevert darált húsos ragut és befedjük a cukkini karikák másik felével.       

A tetejét ételízesítővel kikevert tejföllel lekenjük, a reszelt sajttal meghintjük és fedővel (vagy alufóliával) lefedve 180 C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 percig sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, visszatoljuk még kb 10 percre fedetlenül a rakott cukkinit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése