2024. április 14., vasárnap

Túrógaluska lekvárral

Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 ek tejföl, 2 tojás, csipet só, 2 ek porcukor, 10 dkg rétesliszt, 20 dkg vaj, 40 dkg nagyszemű zsemlemorzsa

Az áttört túrót elkeverjük a tejföllel, cukorral, felvert tojásokkal, sóval, rétesliszttel és lefedve hűtőbe tesszük kb. 1 órára.  A vajat felforraljuk és beleszórjuk a nagyszemű zsemlemorzsát és aranybarnára pirítjuk. Levéve a tűzről azonnal elkeverjük benne a porcukrot. Ezután sós vizet forralunk, amibe egy kanál segítéségével beleszaggatjuk a galuskákat és addig fűzzük, míg a galuskák feljönnek a főzővíz tetejére. Zsemlemorzsa helyett darált dióba vagy mákba is forgathatjuk a  túrós galuskákat. Lekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése