2024. április 14., vasárnap

Mézes, rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók: 8 csirkecomb, 5 dkg vaj, 4 ek méz,  só, bors, mustár, 5 dl narancslé (100 %-os), 1 csokor rozmaring, 3-4 g fokhagyma

A vajat felmelegítjük és levéve a tűzről hozzákeverjük a mézet, mustárt, narancslevet és az így elkészült pácot és hűtőben hagyjuk  teljesen kihűlni. A combokat a csont mellett kissé megnyitjuk (hogy a pác átjárja majd) és a páclébe belehelyezzük a csirkecombokat, majd lefedve egy egész éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a lecsöpögtetett húsokat sóval, borssal meghintjük. Egy kiolajozott jénaiba helyezzük a combokat rozmaring ágakat és pár gerezd fokhagymát helyezünk közéjük. 1/2 dl vizet öntünk rá, hgy ne száradjon ki a hús, 180 C-ra előmelegített sütőbe tolva előbb befedve, majd kitakarva, a páclével a végén locsolgatva pirosra sütjük a combokat. Bármilyen köret illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése