2024. április 14., vasárnap

Keleti roston sült halfilé

Hozzávalók (4 főre): 1 kg bőrös halfilé (lazacpisztráng), vaj+olaj

Mártás: 1 ek szezámolaj (vagy olaj), só, bors, 4 ek. szezámmag, 1 aprított chili paprika (vagy őrölt chili illetve őrölt, csípős pirospaprika), 1 csomag újhagyma, 2 g zúzott fokhagyma, 1 tk szójaszósz, 2 kockázott paradicsom

A halfilék mindkét oldalát sóval, borssal bedörzsöljük és előbb a bőrös oldalát 5 perc alatt, majd átfordítás után még kb 3 percig roston megsütjük, kevés olaj+ vaj keverékén. 


Kevés szezámolajon a szezámmagokat az apróra vágott hagymával együtt picit lepirítjuk, majd a többi hozzávalóval mártást főzünk. 
A sült halat ezzel a mártással öntjük le. Kínáláskor természetesen megcsorgathatjuk egy kevés citrom facsart levével. Zöldsalátát is szervírozhatunk a keleti halfilé mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése