2024. március 23., szombat

Kijevi krémes

Tészta: 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 3 ek tejföl (vagy 1 dl zsíros tejszín)

Diós hab: 3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 20 dkg durvára vágott dió, kb 5 ek sárgabarack lekvár

Krém: 2 cs tejszínes pudingpor, 5 dl tej, 5 ek cukor, 20 dkg vaj

A pudingot a tejben szokásos módon megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Ha a puding kihűlt robotgép segítségével a cukros vajjal kihabosítjuk. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd beleforgatjuk a diót. A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a vajat és a tojássárgájával illetve a tejföllel összeállítjuk a tésztát, majd 3 részre osztjuk. Egy 30x35 cm-es tepsi hátuljára szilikonos sütőpapírt vágunk és ezen kinyújtjuk az egyik adag tésztát és felmelegített sárgabarack lekvár 1/3-ával lekenjük, majd a diós hab 1/3-át is rákenve behelyezzük a tepsibe és megsütjük így lekenve a lapot. A másik 2 lappal is így járunk el. Amikor a lapok kisültek lerakjuk az elsőt (habbal felfele) és megkenjük a krém felével. Erre kerül a 2. kisült lap amire rásimítjuk a krém 2. felét és végül befedjük a 3. lappal úgy hogy a ropogós hab felülre kerüljön. Felszeleteljük és már kínálhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése