2024. március 23., szombat

Amerikai sütőben sült fánk (Donuts)

Hozzávalók: 50 dkg liszt, csipet só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 2 ek porcukor, 2 tojás sárgája, 5 dkg olvasztott vaj 

Csokimáz: 10 dkg étcsoki 5 dkg vajjal felolvasztva

A langyos cukros tejben az életsztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sós  liszthez. Ekkor a tojások sárgáját és az olvasztott vajat apródonként hozzáadagolva fényesre kidolgozzuk a fánk tésztáját. Konyharuhával letakarva meleg helyen 1,5 -2 órát hagyjuk kelni a tésztát. Lisztezett nyújtódeszkára borítva kb 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat és ahogy az amerikai fánkoknál láthatjuk a közepét is kiszaggatjuk, hogy lukas legyen a fánkunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a darabokat és további 30 percig hagyjuk még kelni. A tetejüket olajjal vékonyan lekenjük és 180 C-ra előmelegített sütőbe tolva kb. 15 perc alatt megsütjük. Kivéve a sütőből csokimázba és szórócukorba vagy egyéb darált dióba, fahéjas cukorba, kókuszba forgatjuk és így kínáljuk az amerikai sütőben sült fánkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése