2024. március 30., szombat

Húsvéti mandulás linzer

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg héj nélküli darált mandula, 17 dkg vaj + 3 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 1 cs bourbon vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 1/2 citrom reszelt héja, csipet só, tölteléknek lekvár

Terülő cukormáz: 25 dkg pocukor 4 ek vízzel keményre felverve

Kontúrozó cukormáz: 25 dkg porcukor, 3 ek vízzel keményre felverve

A liszttel a sót, cukrot, darát mandulát elkeverjük és a darabolt vajat és zsírt gyors mozdulatokkal hozzáadjuk, összeállítjuk a tésztát és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőben hagyjuk 1-2 órát vagy egy éjszakát pihenni. A hűtőből kivéve, lisztezett deszkán 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és páros húsvéti formákat szaggatunk ki.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Amikor a linzerek teljesen kihűltek 1-1 darabot lekvárral vagy citromos krémmel összeragasztunk. Tetejét kedvünk szerint tovább díszíthetjük cukormázzal (aki nem szereti a túl édes sütiket az ne vonja be a linzereket cukormázzal), de leszórhatjuk egyszerűen csak pocukorral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése