Terülő cukormáz: 25 dkg pocukor 4 ek vízzel keményre felverve
Kontúrozó cukormáz: 25 dkg porcukor, 3 ek vízzel keményre felverve
A liszttel a sót, cukrot, darát mandulát elkeverjük és a darabolt vajat és zsírt gyors mozdulatokkal hozzáadjuk, összeállítjuk a tésztát és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőben hagyjuk 1-2 órát vagy egy éjszakát pihenni. A hűtőből kivéve, lisztezett deszkán 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és páros húsvéti formákat szaggatunk ki.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Amikor a linzerek teljesen kihűltek 1-1 darabot lekvárral vagy citromos krémmel összeragasztunk. Tetejét kedvünk szerint tovább díszíthetjük cukormázzal (aki nem szereti a túl édes sütiket az ne vonja be a linzereket cukormázzal), de leszórhatjuk egyszerűen csak porcukorral is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése