2024. április 3., szerda

Pollo di crema a 'la Vapiano

Hozzávalók (4 főre): 50 dkg csirkemell (vagy filézett comb),olaj,  4-5 g fokhagyma, 1 tk őrölt pirospaprika, 1 dl húslé, 2 dl tejszín,  3-4 ek tejföl,  só, bors, chili paprika, 30-40 dkg penne tészta, zöldség zöldje, reszelt sajt (parmezán vagy egyéb választott sajt)

A tésztát sós vízben feltesszük főni. A jól megmosott csirkemellet apróra felkockázzuk és kevés olajon 5-6 perc alatt lepirítjuk,majd a zúzott fokhagymát rádobjuk és 1 perc után (nehogy megkeseredjen a fokhagyma) lehúzzuk a tűzről meghintjük pirospaprikával az egészet átforgatjuk és felöntjük a húslével sóval, borssal illetve aki szereti chili paprikával beízesítjük. Hozzáöntjük a tejszínt és hozzákanalazzuk a tejfölt is. majd visszarakjuk a tűzre és addig forraljuk, míg a hús megpuhul kb 15-20 perc. Ekkor meghintjük az apróra vágott zöldség zöldjével és az időközben megfőtt és leszűrt tésztával  elkeverjük a finom olasz pollo de crema tésztánkat. 

Kínáláskor reszelt sajttal szórjuk meg. A recept leginkább a Vapianoban kapható változatra hasonlít. Ez amolyan magyaros ízvilágú olasz tészta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése