2024. február 3., szombat

Kurkumás répakrémleves

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 4-5 g. fokhagyma, 50 dkg répa, 1 tk örölt köménymag, 3 tk kurkuma, 2 tk curry, só, bors, szerecsendió, 2 ek tejföl + 1 ek étkezési keményítő

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott répát illetve a fűszereket. 

Kevés ideig együtt pirítjuk őket, majd felöntjük vízzel vagy húslével. Mikor a répa puhára főtt, a tejföllel elkevert keményítőt hozzáadjuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük. A répakrémleves tetejére pirított hagymát, reszelt sajtot ill pirított kenyérdarabokat (krutonokat) vagy levesgyöngyöket kínálhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése