Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj, só, bors, 70 dkg érett nektarin (vagy barack konzerv),
Mártáshoz: 3 dl ketchup, 1 dl balzsamecet, 1,5 dl méz, 4 ek sötét szójaszósz, 1,5 mk reszelt gyömbér, 2 közepes vöröshagyma, 2 g fokhagyma, só, bors
Az ázsiai mártás hozzávalót kikeverjük, hozzáaduk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát.A karajszeletekből 1 cm-es csíkokat vágunk, a nektarinokat is vékony cikkekre vágjuk. Kevés olajat a wokban vagy a serpenyőben felforrósítunk és a húscsíkokat rádobva - rázogatva - 3-4 perc alatt kisütjük, majd kevés sóval meghintjük és kb 1/2 dl vizet adunk hozzá és lefedve kb 10 percig hagyjuk párolódni a húst, majd levesszük a fedőt újra rápirítunk.
Ezután ráöntjük a mártást, jól átkeverjük és további 3-4 percig tovább sütjük. Végül a barack szeleteket hozzáadva további 1-2 percig sütjük, hogy a barack ne essen nagyon össze. Párolt rizzsel vagy 20 dkg üvegtésztával kínáljuk a rendkívül gyorsan elkészíthető ázsiai barackos karajcsíkokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése