2024. január 28., vasárnap

Szűzérmék gombás, zöldborsós spagettivel

Hozzávalók: 2 sertésszűz, 30 dkg csiperkegomba, só, bors, vegeta, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3-4 g fokhagyma, 1/2 tk kakukkfű, 15 dkg zöldborsó vagy bármilyen zöldségmix, 2 dl tejszín, 1 ek étkezési keményítő, 1 csokor zöldség zöldje, 1 csomag spagetti

A kb.1,5 cm-es szeletekre vágott sóval, borssal meghintett sertésszűz szeleteket 2 adagban kevés zsiradékon oldalanként pár perc alatt fehérre sütjük, majd kiszedjük egy tálba és lefedve félretesszük. A madarék zsiradékban (ha szükséges pótoljuk) a jól megmosott és felszeletelt gombát sütjük le, majd szedjük ki szintén egy tálba és lefedve félretesszük. Ezután a visszamaradt zsiradékon ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát.


Mikor elkészült felöntjük kb. 3-4 dl vízzel és sóval, borssal vegetával ízesítjük, visszatesszük bele a lesütött hússzeleteket a szaftjával együtt. Mikor a hús már félpuha hozzákeverjük a borsót vagy a választott zöldségmixet és az egészet készre főzzük. 
Ekkor a keményítővel kikevert tejszínnel felöntjük, hozzákeverjük a lesütött gombát annak visszamaradt szaftjával együtt és az aprított zöldség zöldjével meghintjük. Ha szükséges újra ízesítjük, majd sűrű szaftos állagig fűzzük a ragut. Közben 1 csomag spagettit lobogó sós vízben kifőzünk és már kínálhatjuk is a szaftos raguval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése