2024. január 26., péntek

Gyümölcsös, zabpelyhes túrószelet I.

Hozzávalók: 3 tojás, 3 ek cukor, 25 dkg túró, 15 dkg joghurt (akár erdei gyümölcsös változat is jó), 1 ek étolaj, 8 dkg apró szemű zabpehely, 5 dkg kókuszreszelék, 1/2 cs. sütőpor, 1 csipet só, kb 15 dkg piros bogyós/erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott savanykás gyümölcs is jó), porcukor a kínáláshoz

A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a joghurtot, a túrót és az olajat. Ezután a szárazanyagot keverjük ki, a zabpelyhet a kókuszreszelékkel, sóval, sütőporral elkeverjük és a egészet a tojásos, túrós masszával összeforgatjuk. 


Egy kb 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és a tetejére szórjuk a gyümölcsöt (ha fagyasztottat használunk, fagyott állapotban mehet a tetejére). Finoman a tepsi alját a konyhapulthoz ütögetjük, majd a 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb 40-45 perc alatt készre sütjük. 

Miután kihűlt közepes kockákra vágjuk és igény szerint porcukorral meghinthetjük a gyümölcsös, túrós sütemény tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése