2023. december 25., hétfő

Pástétom fácáhúsból vagy egyéb szárnyasból

Fácán pástétom: 20 dkg főtt fácán vagy egyéb szárnyas hús, vöröshagyma, mustár, só, bors, 2 főtt tojás, zöldség zöldje vagy egyéb zöldfűszerek

A húslevesben megfőtt szárnyas húsát a tojással, apróra vágott hagymával összedaráljuk vagy összevagdaljuk és sóval, borssal, mustárral beízesítjük. Kevés zöldfűszerrel átforgatjuk. Egy tálkába nyomkodjuk és legmentesen lezárva pár órába hűtőbe tesszük. Lazíthatjuk zsírral, majonézzel vagy tejföllel, aki szereti pirospaprikával is ízesítheti. Friss kenyérrel vagy pirítósra kenve kínáljuk a finom pástétomot reggelire vagy vacsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése