2023. október 7., szombat

Sertéskaraj Holstein - módra

Hozzávalók: sertéstarja vagy karaj (aki nem szereti készítheti csirkemellből is), mustár, só, bors, liszt, tojás, zöldség zöldje 

A hússzeleteket (fejenként 1 szeletet) kiklopfolunk, sóval, borssal meghintjük pici mustárral megkenjük és letakarva hagyjuk kicsit állni. Ez az étel frissensültként kínálandó ezért tálalás előtt lisztbe forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát kb 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben egy serpenyőbe 1 csepp olajon annyi tükörtojást készítünk, ahány szelet húst sütöttünk ki.  A sült húsok tetejére helyezzük a tojásokat  (ettől lesz a Holstein -mód) és mellé sült krumplit kínálunk. Igazi gyorsan elkészíthető, retro ebéd. A tojások tetejét apróra vágott zöldség zöldjével meghinthetjük. 

 Gazdagíthatjuk egy kevés ropogósra sült hagymával is a tetejét. A közepes vastgságúra vágott hagymakarikákat szétszedjük karikáira és hideg (!) olajba téve elkezdjük sütni addig, míg ropogós nem lesz. Ekkor papírtörlőre szedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése