2023. október 14., szombat

Francia leveles almás a 'la Chausson aux pommes

Hozzávalók:  2 cs leveles tészta, 3+3 alma, cukor, fahéj, 1 tojás

1 leveles tészta lapot a sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. 3 db almát pürésítünk és megkenjük almapürével a tésztalapot. Erre a többi almát megpucolva, közepesre darabolva ráhalmozzuk. Meghintjük almadarabokat kevés cukorral, fahéjjal. A tetejére helyezzük a másik leveles tésztát, a széleit - körbe mindenhol - kicsit aláfordítjuk. A tetejét egy felvert tojással lekenjük, villával megszúrkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon (de késsel keresztben is bevagdosható a tészta). Kevés cukorral és fahéjjal meghintjük a tetejét, majd 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kockákra szeletelve kínáljuk ez a könnyű francia almás pitét.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése