Rostélyosnak: 4 nagyobb darab marha (Ribeye) steak szelet vagy tarja, 1/2 l víz vagy húslé alap, 10 dkg tejföl, 1 dl tejszín, 2-3 ek liszt, 2 ek vaj
Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk (mehet mellé vékonykolbász karika is és együtt kisütjük), majd kivesszük a zsírból. Ezen a visszamaradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát, majd a lecsóhoz való összes többi hozzávalót felkockázva hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük. Hagyományos lecsót készítünk, majd elfelezzük azt.
A felét kivesszük a serpenyőből és felvert tojással tojásos lecsót készítünk és a vékonyra klopfolt, sóval borssal ízesített steakbe feltekerjük. Az így kapott töltött húst hústűvel összefogjuk. Kevés vajon a töltött rostélyos tekercseket körbepirítjuk, majd a serpenyőben maradt lecsóba rakjuk őket. Épp annyi vízzel vagy húslével öntjük fel ami ellepi a húsokat és kb forrástól számítva még 15 percig rotyogtatjuk a ragut a hússal (közben a töltött húsokat átforgatjuk), majd kivesszük és egy tálba tesszük, lefedjük, hogy ne száradjanak ki semmiképpen. Ezután és tejfölös, tejszínes lisztes habarással behabarjuk a lecsós ragut és még pár perc alatt felfőzzük.Botmixerrel turmixoljuk, majd az egészet átpasszírozzuk, selymesítjük a habarásssal sűrített lecsót. Kínáláskor a húsroládokból szép szeleteket vágunk, megcsorgatjuk a mártással. A rostályost nokedlivel kínáljuk, de rizzsel, krumplipürével is remek étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése