2023. augusztus 22., kedd

Rántott kovászos uborka

Hozzávalók 2 főre: 4 kovászos uborka, 20 dkg liszt, 1 tk só, 2 tojás, 0,5 dl víz, 10 dkg durva szemcsés  zsemlemorzsa, olaj a sütéshez


Az uborkákat  hosszában negyedelve papírtörlővel  - amennyire csak lehet - szárazra töröljük, kinyomkodjuk belőle a víztartalmat. A vízzel felvert tojásokkal, csipet sóval és liszt felével palacsintatésztaszerű állagot keverünk ki. A liszt másik felébe először beleforgatjuk az uborkákat, ezután a tojásos masszába, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk. 

A bepanírozott uborkákat forró olajban hirtelen kisütjük és papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen. A finom, ropogós rántott kovászos uborka mellé bármilyen majonézes mártogatóst kínálunk, melyet ízesíthetünk akár kaporral, snidlinggel vagy csípős paprikakrémmel is. Sokan sörkorcsolyaként kínálják. Állítólag a másnaposságot is gyógyítja :) 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése