A bepanírozott uborkákat forró olajban hirtelen kisütjük és papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen. A finom, ropogós rántott kovászos uborka mellé bármilyen majonézes mártogatóst kínálunk, melyet ízesíthetünk akár kaporral, snidlinggel vagy csípős paprikakrémmel is. Sokan sörkorcsolyaként kínálják. Állítólag a másnaposságot is gyógyítja :)
#Főzés, #sütés, cukrászat, konyha, #finomságok, sütemények, sültek, főzelékek, grillezés, #befőzés, ebéd, vacsora, ünnepi, hétvégi, egyszerű, nagyszerű, gyors, finom, kaja, #menü, #desszert, krém
2023. augusztus 22., kedd
Rántott kovászos uborka
Hozzávalók 2 főre: 4 kovászos uborka, 20 dkg liszt, 1 tk só, 2 tojás, 0,5 dl víz, 10 dkg durva szemcsés zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Az uborkákat hosszában negyedelve papírtörlővel - amennyire csak lehet - szárazra töröljük, kinyomkodjuk belőle a víztartalmat. A vízzel felvert tojásokkal, csipet sóval és liszt felével palacsintatésztaszerű állagot keverünk ki. A liszt másik felébe először beleforgatjuk az uborkákat, ezután a tojásos masszába, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése