Karfiol steak 1.
Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, olívaolaj, só, bors, füstölt őrölt pirospaprika, fokhagymapor
(vagy granulátum), őrölt fűszerkömény, chili pehely, akár indiai fűszerkeverék ....
A jól megmosott karfiolt vastagabb szeletekre vágjuk vagy rózsáira szedjük és hosszában elfelezzük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az olívaolajban elkeverjük a választott fűszereinket
(ami kedvünk szerint variálható). Ebbe a fűszerekkel kevert olajba belemártogatjuk vagy ecset segítségével lekenjük a karfiol szeleteket.Ha szeretnénk meghinthetjük szezámmaggal is. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezve, 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt - közben 1x átforgatva - ropogósra sütjük a fűszeres karfiol rózsákat. A steak önmagában egy mártogatóssal kínálva kitűnő gyors vacsora. Húsok mellé köretként vagy
vegán ételként önmagában is vagy egyéb körettel kínálható ez a nagyon finom karfiol steak.
Aki szereti az utolsó pillanatban meghintheti a karfiol szeletek tetejét reszelt sajttal ami még pár perc alatt a sütőben ráolvad.

____________________________________________________________________
Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, olívaolaj, 3 tojás + kb. 2 ek tejföl, só, bors, oregano, paradicsom, reszelt vagy vékonyra szeletelt sajt
A jól megmosott karfiolt vastagabb szeletekre vágjuk és felvert sózott tojásos, tejfölös masszába forgatva bő zsiradékban hirtelen kisütjük.
A sült karfiol szeleteket és sütőpapírral kibélelt a sütőbe szépen elhelyezzük. A steak tetejére sorban paradicsomkarikákat helyezünk, sóval, borssal, oreganoval meghintjük, reszelt sajttal megszórjuk. 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb 15 perc alatt ropogósra sütjük a sajtot a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése