2023. július 1., szombat

Gyümölcsös, zabpelyhes túrószelet II.

Hozzávalók: 25 dkg túró, 15 dkg joghurt, 8 dkg finom szemű zabpehely, 3 tojás, 5 ek cukor, 1 ek étolaj, 5 dkg kókuszreszelék, 1 cs sütőpor, 2 csipet só,  15 dkg pirosbogyós gyümölcsmix (lehet fagyasztott  erdei gyümölcs mix is)

A sütőt 190 C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a joghurtot, a túrót és belecsorgatjuk az olajat. A zabpelyhet a kókuszreszelékkel, sóval, sütőporral elkeverjük és az egészet a tojásos masszába forgatjuk. Egy 32x22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, a tetején eligazgatjuk a gyümölcsöt, majd  konyhapulthoz ütögetjük kicsit a tepsi alját, hogy a massza jobban eligazodjon. Kb 40-50 perc alatt készre sütjük a beledobálós vagy kevert sütinket. Ha kihűlt kis kockákra vágjuk és porcukorral hintjük meg a könnyű gyümölcsös túrókockákat.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése