2023. július 1., szombat

Krumplis halrudacskák házilag

Hozzávalók (kb 14 db, 4 főre): 30 dkg krumpli, 30-40 dkg afrikai harcsa filé (lazac vagy lazacpisztráng), 3-4 ek kukoricadara (vagy zsemlemorzsa), 1 csokor zöldség zöldje, só, bors, 1/2 citrom reszelt héja

A megpucolt, felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük. Közben a halat apróra vágjuk vagy késes aprítóval/húsdarálóval aprítjuk. A kész krumplit krumplinymóval összetörjük, hozzáadjuk a haldarabkákat, a kukoricadarát (vagy zsemlemorzsát) és sóval, borssal, aprított zöldfűszerrel, reszelt citromhéjjal jól kikeverjük. Természetesen készíthetjük tisztán csak halpépből is, de így laktatósabb. 

Vizes kézzel kis rudakat formázunk a masszából és zsemlemorzsába forgatjuk és kb 1/2 órára fagyawsztóbe tesszük a halrudakat. Forró, bő olajban 3-4 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Krumplipürével, párolt zöldségekkel, sült krumplival vagy majonézes kukorica salátát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése