2023. július 2., vasárnap

Tejszínes, zöldbabos raguleves

Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 40 dkg sertéscomb, 1-2 répa, 1 nagyobb burgonya, só, bors, 25 dkg zöldbab, 2 ek liszt, zöldség zöldje, 2 dl tejszín, 2 ek liszt

A húst egészen apróra felkockázzuk és az aprított hagymával kevés olajon megfuttatjuk, míg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot felengedjük húslével vagy vízzel és a húst fedő alatt félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott, krumplit, zöldbabot, répát és az aprított zöldség zöldjét. Mikor az egész puhára fő a tejszínt a liszttel elkeverjük (liszt nélkül, csak tejszínnel is nagyon finom) és állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk. Felforraljuk, majd kínáláskor kevés frissen vágott zöldség zöldjével meghintjük a zöldbabos ragulevest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése